Kuća za odmor Slapnica - Jastrebarsko

Krašić, Medven Draga, Jastrebarsko, Hrvatska

+8

Osnovne informacije

Kategorija:
Max. osoba: 2
Ukupno jedinica: 1
Prijava nakon: 13:00
Odjava do: 11:00
Adresa: Krašić, Medven Draga
Grad: Jastrebarsko
Država Hrvatska
Prihvaćamo plaćanjaMaestro
Udaljenosti
More ili jezero: 5m
Centar: 5.00km
Bankomat: 5.00km
Restoran: 5.00km
Supermarket: 2.00km
Usluge
Besplatni suncobran
Besplatna ležaljka
Besplatno parkiranje
Grill na raspolaganju

Kuća za odmor Slapnica (2+2)

Kuća za odmor Slapnica  Jastrebarsko

Kuća za odmor Slapnica (2+2)   ID: 4069-1

Tip: Kuća za odmor
Max osoba: 2
Kreveta: 2
Veličina: 12m2
Check IN: nakon 13:00
Check OUT: prije 11:00
Cijena od
...
Cijena na upit
Kuća za odmor Slapnica  Jastrebarsko
Kuća za odmor Slapnica  Jastrebarsko
Kuća za odmor Slapnica  Jastrebarsko
Kuća za odmor Slapnica  Jastrebarsko
Kuća za odmor Slapnica  Jastrebarsko
Kuća za odmor Slapnica  Jastrebarsko
Kuća za odmor Slapnica  Jastrebarsko
Kuća za odmor Slapnica  Jastrebarsko
Kuća za odmor Slapnica  Jastrebarsko
Kuća za odmor Slapnica  Jastrebarsko
Kuća za odmor Slapnica  Jastrebarsko
Kuća za odmor Slapnica  Jastrebarsko
+4
Sadržaj
Cjenik
Kalendar
Fotografije
Dodatni ručnici/posteljina
Hladnjak
Dozvoljeni kućni ljubimci
Kuhinja
Grijanje
Terasa/balkon
Od - Do Cijena
01.01.2023. - 30.06.2023.
40
01.07.2023. - 31.08.2023.
50
01.09.2023. - 31.12.2023.
40

LEGENDA:
slobodno
zauzeto
prošlo

Karta lokacije

Opis

Mobilna kućica Slapnica nudi ugodan smještaj za 4 osobe u srcu netaknute prirode, u Parku prirode Žumberak i Samoborsko gorje., 55 km od Zagreba, 20 km od Jastrebarskog, odnosno 25 km od Karlovca. Osim ciljanog odmora kod nas, ako putujete prema hrvatskom Jadranu, ova lokacija vam može biti usputna stanica za nezaboravan dodatni odmor, jer se nalazi na samo desetak kilometara od ceste Zagreb-Karklovac, a usporediva je sa Plitvičkim jezerima u malom. Mobilna kućica je smještena u dolini gorske rijeke Slapnice, te 600m od vodopada Vranjak i 4km od vodopada Brisalo. Rijeka Slapnica ima toliko čistu i bistru vodu da u njoj još uvijek obitava divlja pastrva i riječni rakovi, a okolina nudi uživanje u obilju šarenih leptira i šumskog cvijeća.
Smještaj je idealan za obiteljski odmor u prirodi, kao i za sve ljubitelje rekreativnog, aktivnog planinskog turizma. 


Kamp kućica je smještena na velikoj parceli, uređenog zemljišta. Smještajni kapacitet kućice je za 4 osobe, a sastoji se od terase sa pogledom na 6 m udaljenu rječicu, kupaonicom, kuhinjom, spavaonicom za dvije osobe i dnevnim boravkom koji se pretvara u ležaj za još dvije osobe.
Gostima je na raspolaganju vanjskim roštilj, ležaljke, i bicikli na upit .. Zemljište ima svoj kolni ulaz i parkirno mjesto. 

U čistoj prirodi gdje nema gradske infrastrukture, alternativno je omogučena udobnost stanovanja u kamp kućici koja je opremljena solarnim sustavom za električnu energiju potrebnu za rasvjetu, radio i LED TV, plinsko kuhanje i grijanje, te hladnjak, voda na slavinama sudopera u kuhinji i u kupaonici, WC sa ugrađenom EKO odvodnjom. Navedeni sadržaj kompletno je opremljen posuđem, ručnicima, krevetninama i dr. Usprkos svoj udobnosti, vjerujemo da ćete vrijeme ipak provoditi vani, na čistom i šumski mirisnom zraku, u bujnom zelenilu, a osim pod vanjskim, ljetnim tušem, možete se rashladiti i kupanjem u rječici sa vlastitom sunčanom plažom.

Dolina Slapnice je duboka potočna dolina strmih strana kroz koju protječe istoimeni potok. Nalazi se u središnjem dijelu Žumberačke gore, na granici općina Žumberak i Krašić. Ime duguje mnoštvu slapova koji većinom nastaju zbog procesa taloženja sedre. Veći dio doline je 1964. zaštićen kao značajni krajobraz, a od 1999. postaje dio Parka prirode Žumberak - Samoborsko gorje. U samoj dolini izmjenjuju se područja gdje potok teče mirnim ili bržim tokom. Na područjima gdje je tok brži nalazi se većina slapova. Ti su slapovi uglavnom manje stepenice, najčešće visine do jednog metra, nastale taloženjem sedre ili zbog prirodnih prepreka (kamenje, srušeno drveće). Među slapovima su najznačajniji Vranjački slap sa svojim sedrenim barijerama i špiljom u sedrenoj stijeni, te slap Brisalo. Oni su ujedno i najveći, s visinom oko petnaest metara. Zanimljivo da se ni Vranjački slap ni slap Brisalo ne nalaze na samom potoku Slapnici, nego na obližnjim pritokama, Vranjačkom potoku i Dubokom potoku.
U dolini se nekada nalazilo više mlinova. Danas je očuvan samo Draganov mlin. U dolini živi rijetka ptica vodenkos, koja je osobita po tome što može loviti pod vodom. Na kraju doline u blizini ušća potoka u Kupčinu nalazi se iznimno očuvana kurija obitelji Medven. U obližnjem selu Svrževo, nalazi kurija Ivana Kukuljevića Sakcinskog, a cestom prema Jastrebarskom dolazite do dvorca Oršić. Zaštićeno područje Parka prirode obuhvaća izdvojeno brdsko područje Žumberačkog i Samoborskog gorja položenih 30-ak km jugozapadno od Zagreba.

Sport i rekreacija: Razne su mogućnosti aktivnosti na području Parka - od šetnje, planinarenja, penjanja, biciklizma, zimskih sportova, jahanja u toplijim dijelovima godine, paraglidinga, speleologija i slobodno penjanje na Okiću.. Planinarima bi svakako preporučili šetnju po nekoj od 347 km označenih planinarskih staza. Usponi na vrhove: Japetić (879 m) najomiljeniji među posjetiteljima u čijoj se blizini nalazi planinarski dom na Žitnici, Oštrc, Okić, Veliki Lovnik i dr. Sveta Gera, 1178 m, najviši vrh, je izazov za planinare.

Biciklistima će se sigurno svidjeti uređene biciklističke staze za koje je JU Park prirode Žumberak-Samoborsko gorje izdao pripadnu kartu: Staza br. 1: Vilinska staza (Grdanjci - Medven Draga, 43 km (1A) ili 54 km (1 B)) Staza br. 2: Staza Slapova (Medven Draga - Grdanjci, 36 km) Staza br. 3: Staza Šišmiša (start i cilj u središtu Samobora, 54 km (3A) ili 65 km (3B)) Staza br. 4: Staza Svete Gere (Ozalj - Sošice, 59km) TZ Zagrebačke županije u sklopu projekta izrade biciklističkih karata za područje županije izdala je biciklističke karte koje obuhvaćaju opise biciklističkih putova kroz PP Žumberak - Samoborsko gorje (hrv. i eng. verzija). www.tzzz.hr

Zimski sportovi - nedaleko od JI granice PP prostire se gorje Plešivica gdje se na stazi Kamenice održava stoljetna tradicija sanjkaškog kupa. Livada za skijaše nalazi se pored sanjkaške staze. 

Želimo Vam srdačnu dobrodošlicu i ugodan boravak u mobilnoj kučici Slapnica, u Parku prirode Žumberak i Samoborsko gorje.

Recenzije

Boravili ste ovdje?
Napiši recenziju
Sveukupno usluga:
Kvaliteta spavanja:
Čistoća:
Lokacija:
5/5
Marcela Klisović
5/5
Objavljeno: 11.08.2018.
Prekrasno mjesto za pobjeći od ljetnih vrućina i provesti par dana u prirodi. Kamp kućica je opremljena sa svime što je potrebno i više, prekrasno uređen okoliš, prilaz rijeci, parkirno mjesto, vanjski roštilj... Dovoljno blizu i dovoljno daleko od svega nužnoga, bila to potreba za trgovinom i restoranom ili jednostavna šetnja šumarkom do obližnjih slapova. Osim kao polazište za istraživanje Samoborskog Gorja, preporuka za obitelj sa djecom ili za romantični bijeg.
Vidi još komentara

Kuća za odmor Slapnica

Davor
Krašić, Medven Draga
Jastrebarsko Hrvatska

Pets welcome Dozvoljeni kućni ljubimci Raspon cijena €40-€50

POŠALJI UPIT

Odraslih
Djece
0 Noć
Obavezan unos
Obavezan unos